DE EN FR ES PL

TEN ZESTAW POZWOLI CI CIESZYĆ SIĘ SMAKIEM SEZONOWYCH OWOCÓW I WARZYW W OKRESIE ZIMOWYM

Przygotowaliśmy specjalny zimowy prezent, który zawiera wszystkie niesamowite proszki z wyłącznie ekologicznych owoców i warzyw.
Zebrane w sezonie letnim, starannie zliofilizowane surowce w formie proszków są po to byś mógł cieszyć się swoimi ulubionymi smakami w łatwy sposób
podczas zimowej aury.

Ten zestaw zawiera limitowaną edycję proszku z Aronii dostępnego tylko w naszych zestawach.

 




Więcej informacji o produktach w tym zestawie 

 


EKO ARONIA w proszku

BOGACTWO ANTYOKSYDANTÓW

Owoce aronii są jednymi z najbardziej cennych naturalnych źródeł antyoksydantów - antocyjanów. Te substancje pomagają chronić DNA przed wolnymi rodnikami i wykazują działania przeciwnowotworowe. Aronia jest także znana ze swoich pozytywnych wpływów na układ krążenia: wzmacnia ściany naczyń krwionośnych, zapobiega miażdżycy oraz chorobom serca. Może także przyczyniać się do wyregulowania ciśnienia krwi.

JAK UŻYWAĆ?

 Dodaj do:
smoothie, owsianki, jogurtu, sosu, herbaty


EKO BURAK w proszku

DLA ZDROWIA, URODY I LEPSZEJ WYDAJNOŚCI

Często niedoceniane, bogate źródło witamin i minerałów. Zawiera potas, żelazo, kwas foliowy, który zwiększa poziom hemoglobiny we krwi. Pomaga to zwiększać wydajność oraz codzienną aktywność w naturalny sposób.

JAK UŻYWAĆ?

 Dodaj do:
smoothies, shake'ów, sałatek, sosów, risotto czy makaronu

Lyofood organic Blackcurrant Powder

EKO CZARNA PORZECZKA w proszku

BOGACTWO ANTYOKSYDANTÓW

Czarna porzeczka zawiera wiele wartościowych związków fenolowych i blisko 1/3 z nich to antocyjany wykazujące działanie przeciwnowotworowe. Proszek LYOFOOD z czarnej porzeczki jest zalecany dla wszystkich, którzy chcą wzmocnić swój układ odpornościowy. Już jedna łyżeczka proszku pokrywa prawie całą wymaganą dzienną dawkę witaminy C. Zwiększone zapotrzebowanie na witaminę C obserwuje się nie tylko podczas infekcji czy po operacjach, ale także po silnym wysiłku fizycznym bądź długotrwałym stresie. Poza tym, warto jest uzupełniać swoją dietę w witaminę C, bowiem organizm nie ma możliwości jej gromadzenia.

JAK UŻYWAĆ?

 Dodaj do:
naleśników, jogurtów, kremów, napojów odżywczych

EKO JAGODA w proszku

LEŚNY SKARB 

Dzięki ekologicznym jagodom LYOFOOD w formie proszku w łatwy sposób możesz wprowadzić te owoce do swojej codziennej diety. Te leśne owoce są bogate w witaminę C, B6, magnez oraz karotenoidy. Zawierają także duże ilości związków fenolowych na czele z antocyjanami. Nie wspominając już o wapniu, żelazie oraz potasie. Prawdziwy skarb!

JAK UŻYWAĆ?

 Dodaj do:
jogurtu, smoothie, herbaty

EKO ŻURAWINA w proszku

WZMOCNIENIE ODPORNOŚCI

Żurawina wzmacnia naszą odporność. Jedna łyżeczka proszku LYOFOOD z żurawiny powinna być stałym elementem Twojej diety. Żurawina pomaga w leczeniu zapalenia migdałków, nadciśnieniu a także przy infekcjach nerek. W tej sytuacji, gdy Twój system odpornościowy potrzebuje wzmocnienia, rekomenduje się zwiększenie dziennej dawki do 3 łyżeczek dziennie.

JAK UŻYWAĆ?

 Dodaj do:
 yogurt, smoothie, tea

EKO JARMUŻ w proszku

PROFILAKTYKA NOWOTWOROWA

Jarmuż wykazuje właściwości przeciwnowotworowe. Dlatego też warto włączać jarmuż do codziennej diety. Sulforafan to związek grający rolę w naturalnej profilaktyce chorób nowotworowych. Jest również skuteczną substancją w walce z wrzodami żołądka, dwunastnicy, gdyż niszczy bakterie Helicobacter pyroli. Nie należy jednak przesadzać z ilościami, gdyż w dużych dawkach może powodować nieprzyjemne wzdęcia.

JAK UŻYWAĆ?

 Dodaj do:
smoothie, sałatek, makaronu, ryżu, lub zupy

EKO POKRZYWA w proszku

ZDROWA KREW

Pokrzywa to dobre źródło witaminy K, C oraz witamin z grupy B. Dostarcza także wapnia, magnezu, żelaza, potasu, krzemu, jodu i siarki. Wszystko to wpływa na poprawę składu krwi. Badania dowodzą, że podawanie pokrzywy dzieciom chorym na białaczkę poprawia ich parametry krwi, tym samym umożliwiając dalszą chemioterapię.

JAK UŻYWAĆ?

 Dodaj do:
smoothie, sałatki, makaronu lub ryżu, zupy

EKO MALINA w proszku

NATURALNY LEK NA PRZEZIĘBIENIE

Kwas salicylowy występujący w owocach malin ma działanie napotne, a także antyseptyczne. Dzięki temu ciepły napój z eko Maliny LYOFOOD działa przeciw przeziębieniom oraz innym infekcjiom, skracając czas ich trwania oraz łagodząc objawy.

JAK UŻYWAĆ?

 Dodaj do:
owsianki, jogurtu, sosu, herbaty

EKO TRUSKAWKA w proszku

BOGATE ŹRÓDŁO WITAMINY C

Dzięki naszej Truskawce LYOFOOD w proszku masz dostęp do najlepszych truskawek z polskich upraw, przez cały rok. Te owoce to nie tylko wspaniały smak, ale także bogate źródło witaminy C. Jedna łyżeczka proszku z truskawki pokrywa około 50% rekomendowanej codziennej dawki na tą witaminę.

JAK UŻYWAĆ?

 Dodaj do:
nalesników, jogurtu, kremów, musów, lodów, sosów, smoothie, shake'ów

EKO SZPINAK w proszku

NATURALNE ŹRÓDŁO ŻELAZA

Szpinak jest bogatym źródłem składników odżywczych. Liście obfitują w chlorofil, witaminę C, żelazo, mangan i magnez. Zwłaszcza połączenie żelaza i witaminy C ma silny efekt na organizm. Witamina C zwiększa przyswajalność żelaza do nawet 20%, co ma korzystny wpływ na powstawanie czerwonych krwinek. Prawidłowe parametry krwi są szczególnie ważne dla kobiet w ciąży, ale także dla sportowców. Podczas intensywnych ćwiczeń zniszczeniu ulegają bowiem zarówno czerwone ciałka krwi, jak i hemoglobina. Przez to zwiększa się utrata żelaza. Dlatego, dodanie szpinaku do Twojej diety mocno poprawi wyniki krwi.

JAK UŻYWAĆ?

 Dodaj do:
smoothie, pesto, serka wiejskiego, risotto czy makaronu

 

BĘDĄC W ŚWIĄTECZNYM NASTROJU PRZYGOTOWALIŚMY SŁODKI UPOMINEK - RĘCZNIE ROBIONĄ CZEKOLADĘ Z OWOCAMI LYOFOOD.