Przygotowaliśmy specjalny zimowy prezent, który zawiera wszystkie niesamowite proszki z wyłącznie ekologicznych owoców i warzyw.
Zebrane w sezonie letnim, starannie zliofilizowane surowce w formie proszków są po to byś mógł cieszyć się swoimi ulubionymi smakami w łatwy sposób
podczas zimowej aury.
Ten zestaw zawiera limitowaną edycję proszku z Aronii dostępnego tylko w naszych zestawach.
EKO ARONIA w proszkuBOGACTWO ANTYOKSYDANTÓW Owoce aronii są jednymi z najbardziej cennych naturalnych źródeł antyoksydantów - antocyjanów. Te substancje pomagają chronić DNA przed wolnymi rodnikami i wykazują działania przeciwnowotworowe. Aronia jest także znana ze swoich pozytywnych wpływów na układ krążenia: wzmacnia ściany naczyń krwionośnych, zapobiega miażdżycy oraz chorobom serca. Może także przyczyniać się do wyregulowania ciśnienia krwi. JAK UŻYWAĆ? Dodaj do: |
EKO BURAK w proszkuDLA ZDROWIA, URODY I LEPSZEJ WYDAJNOŚCI Często niedoceniane, bogate źródło witamin i minerałów. Zawiera potas, żelazo, kwas foliowy, który zwiększa poziom hemoglobiny we krwi. Pomaga to zwiększać wydajność oraz codzienną aktywność w naturalny sposób. JAK UŻYWAĆ? Dodaj do: |
EKO CZARNA PORZECZKA w proszkuBOGACTWO ANTYOKSYDANTÓW Czarna porzeczka zawiera wiele wartościowych związków fenolowych i blisko 1/3 z nich to antocyjany wykazujące działanie przeciwnowotworowe. Proszek LYOFOOD z czarnej porzeczki jest zalecany dla wszystkich, którzy chcą wzmocnić swój układ odpornościowy. Już jedna łyżeczka proszku pokrywa prawie całą wymaganą dzienną dawkę witaminy C. Zwiększone zapotrzebowanie na witaminę C obserwuje się nie tylko podczas infekcji czy po operacjach, ale także po silnym wysiłku fizycznym bądź długotrwałym stresie. Poza tym, warto jest uzupełniać swoją dietę w witaminę C, bowiem organizm nie ma możliwości jej gromadzenia. JAK UŻYWAĆ? Dodaj do: |
EKO JAGODA w proszkuLEŚNY SKARB Dzięki ekologicznym jagodom LYOFOOD w formie proszku w łatwy sposób możesz wprowadzić te owoce do swojej codziennej diety. Te leśne owoce są bogate w witaminę C, B6, magnez oraz karotenoidy. Zawierają także duże ilości związków fenolowych na czele z antocyjanami. Nie wspominając już o wapniu, żelazie oraz potasie. Prawdziwy skarb! JAK UŻYWAĆ? Dodaj do: |
EKO ŻURAWINA w proszkuWZMOCNIENIE ODPORNOŚCI Żurawina wzmacnia naszą odporność. Jedna łyżeczka proszku LYOFOOD z żurawiny powinna być stałym elementem Twojej diety. Żurawina pomaga w leczeniu zapalenia migdałków, nadciśnieniu a także przy infekcjach nerek. W tej sytuacji, gdy Twój system odpornościowy potrzebuje wzmocnienia, rekomenduje się zwiększenie dziennej dawki do 3 łyżeczek dziennie. JAK UŻYWAĆ? Dodaj do: |
EKO JARMUŻ w proszkuPROFILAKTYKA NOWOTWOROWA Jarmuż wykazuje właściwości przeciwnowotworowe. Dlatego też warto włączać jarmuż do codziennej diety. Sulforafan to związek grający rolę w naturalnej profilaktyce chorób nowotworowych. Jest również skuteczną substancją w walce z wrzodami żołądka, dwunastnicy, gdyż niszczy bakterie Helicobacter pyroli. Nie należy jednak przesadzać z ilościami, gdyż w dużych dawkach może powodować nieprzyjemne wzdęcia. JAK UŻYWAĆ? Dodaj do: |
EKO POKRZYWA w proszkuZDROWA KREW Pokrzywa to dobre źródło witaminy K, C oraz witamin z grupy B. Dostarcza także wapnia, magnezu, żelaza, potasu, krzemu, jodu i siarki. Wszystko to wpływa na poprawę składu krwi. Badania dowodzą, że podawanie pokrzywy dzieciom chorym na białaczkę poprawia ich parametry krwi, tym samym umożliwiając dalszą chemioterapię. JAK UŻYWAĆ? Dodaj do: |
EKO MALINA w proszkuNATURALNY LEK NA PRZEZIĘBIENIE Kwas salicylowy występujący w owocach malin ma działanie napotne, a także antyseptyczne. Dzięki temu ciepły napój z eko Maliny LYOFOOD działa przeciw przeziębieniom oraz innym infekcjiom, skracając czas ich trwania oraz łagodząc objawy. JAK UŻYWAĆ? Dodaj do: |
EKO TRUSKAWKA w proszkuBOGATE ŹRÓDŁO WITAMINY C Dzięki naszej Truskawce LYOFOOD w proszku masz dostęp do najlepszych truskawek z polskich upraw, przez cały rok. Te owoce to nie tylko wspaniały smak, ale także bogate źródło witaminy C. Jedna łyżeczka proszku z truskawki pokrywa około 50% rekomendowanej codziennej dawki na tą witaminę. JAK UŻYWAĆ? Dodaj do: |
EKO SZPINAK w proszkuNATURALNE ŹRÓDŁO ŻELAZA Szpinak jest bogatym źródłem składników odżywczych. Liście obfitują w chlorofil, witaminę C, żelazo, mangan i magnez. Zwłaszcza połączenie żelaza i witaminy C ma silny efekt na organizm. Witamina C zwiększa przyswajalność żelaza do nawet 20%, co ma korzystny wpływ na powstawanie czerwonych krwinek. Prawidłowe parametry krwi są szczególnie ważne dla kobiet w ciąży, ale także dla sportowców. Podczas intensywnych ćwiczeń zniszczeniu ulegają bowiem zarówno czerwone ciałka krwi, jak i hemoglobina. Przez to zwiększa się utrata żelaza. Dlatego, dodanie szpinaku do Twojej diety mocno poprawi wyniki krwi. JAK UŻYWAĆ? Dodaj do: |