Mistrzyni Świata i Europy w narciarstwie wysokogórskim, wielokrotna medalistka Pucharu Świata oraz Pucharu Polski i Mistrzostw Polski. Czterokrotna uczestniczka prestiżowych zawodów Pierra Menta we Francji.
Od dziecka związana z ukochanymi Tatrami, w których miała szczęście wychowywać się i dorastać, wraz z dwoma młodszymi siostrami, w leśniczówce na Łysej Polanie. Pasjonatka gór i wszelkich aktywności z nimi związanymi, ze ski-tourami oczywiście na pierwszym miejscu! W wolnych chwilach gotuje i robi na drutach.
Biegaczka górska, zwyciężczyni Biegu Ultra Granią Tatr 2015 i Sudtirol Ultra Skyrace 2014 we Włoszech. W 2015 roku ustanowiła kobiecy rekord trasy w ekstremalnym biegu Elbrus Race, wbiegając na wierzchołek Elbrusa 5642 m n.p.m. w 4 godz 22 min oraz rekord wejścia na Mont Blanc 4810 m n.p.m. – 5 godz. 17 min
Ania o LYO:
“ Początkowo myślałam, że jedzenie „w proszku” nadaje się głównie na wyjazdy i ekspedycje, a w domu powinno się gotować tradycyjne potrawy. LYO FOOD zmieniło moje konserwatywne nastawienie i teraz, nawet będąc w domu, z przyjemnością sięgam po produkty LYO FOOD :-D"
Przepis Ani:
Lody bananowo - malinowe3 - 4 pokrojone na kawałki banany zamrażamy. Zmrożone owoce blendujemy z niewielką ilością mleka (około pół szklanki) od razu po wyjęciu z zamrażalki dodajemy 1-2 łyżeczek sproszkowanych malin (lub innych owoców) i dekorujemy np. mieszanką leśnych owoców ważne: blender musi być naprawdę mocny!