Przejdź do zawartości
Przekąski owocowe dorzucamy do zakupów do wyczerpania zapasów.PROMKA: 1 paczka owoców za każde wydane 50 zł!

Często zadawane pytania

Sklep i produkty

Spokojnie, nie jesteś pierwszy! Do tej pory nie odnotowaliśmy informacji na temat negatywnych skutków spożycia zawartości pochłaniacza tlenu. Skład pochłaniacza to mieszanka mineralnych substancji aktywnych zawierających żelazo, kalcynowany kaolin, węgiel aktywny, siarkę, chlorek sodu i wodę. W przypadku jakichkolwiek dolegliwości udaj się do lekarza i przedstaw mu powyższy skład.

Nasze dania są szybkie i łatwe w przygotowaniu: wystarczy otworzyć opakowanie, dolać gorącej wody, zamieszać i odczekać kilka minut.
UWAGA: sposób przygotowania może się różnić w zależności od produktu. Szczegółowe informacje na temat sposobu przygotowania (w formie graficznej i opisowej) są umieszczone na odwrocie każdego opakowania oraz na stronie danego produktu w naszym sklepie online.

Zwykle uzupełnienie zapasów wyprzedanego produktu zajmuje do 2 tygodni. Jeśli jesteś zainteresowany/a zakupem wyprzedanego produktu, zachęcamy do skorzystania z funkcji "Powiadom mnie o dostępności"- znajdziesz ją na stronie wyprzedanego produktu. Jak tylko stan produktu zostanie uzupełniony, otrzymasz powiadomienie mailem.

Nasze kody rabatowe (jeśli nie uzgodniono inaczej) obejmują wszystkie produkty z wyjątkiem:
• produktów w obniżonej cenie (z wyprzedaży)
• zestawów produktów (ich cena jest już po rabacie)
• kart podarunkowych

Okres przydatności do spożycia zależy od rodzaju produktu i opakowania - maksymalnie może to być 5 lat od daty produkcji. Dokładna informacja o maksymalnym terminie przydatności do spożycia każdego z oferowanych przez nas produktów, znajduje się na stronie danego produktu, pod opisem.

Oto lista wymiarów (szer x wys) wszystkich produktów LYOFOOD.
Grubość torebki jest zróżnicowana i zależy od objętości porcji produktu, która się w nich znajduje.

Expedition Menu
• dania główne - 20x19,5 cm
• zupy i śniadania - 18,5x15 cm
• desery i owoce - 15,5x15 cm
• próbka dania - 11x11 cm

Bistro Menu
• 4,5x18,5 cm

Powders
•szpinak i pokrzywa - 18x15,5 cm
• pozostałe proszki - 13x15,5 cm

Smoothies
• 9x16 cm

Formula
• duże opakowania (14 porcji) - 18x15,5cm
• saszetki (1 porcja) - 7x11 cm (zapakowane w kartonik o wymiarach 24x12 cm)

Emergency Menu
• dwa wiadra, każde o pojemności 16,6 l i wymiarach (DxSxW): 37,2x24x27 cm

Numer partii i data minimalnej trwałości (DD.MM.RRRR) są nadrukowane na odwrocie opakowania w oznaczonym miejscu.

Opakowania, do których pakujemy liofilizowaną żywność nie są przeznaczone do recyklingu - należy je wyrzucić do odpadów zmieszanych. Są one stworzone z materiałów, które zapewniają zachowanie długiego okresu minimalnej trwałości posiłków oraz umożliwiają wypełnienie gorącą wodą. Ponadto są one wytrzymałe, odporne na uszkodzenia, praktyczne i wygodne w użytkowaniu, nawet w najtrudniejszych warunkach. Niestety, wykorzystanie materiałów nadających się do recyklingu pozbawiłoby nasze produkty tych niekwestionowanych zalet. Recyklingowi można natomiast poddać kartonowe opakowania, w których wysyłamy nasze produkty.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Produkcja i jakość

Wszystkie produkty LYOFOOD powstają w Polsce, w naszym zakładzie produkcyjnym w Kielcach. Zajmujemy się wszystkimi etapami produkcji żywności. Nasz certyfikowany system jakości kontroluje cały proces od nasion i uprawy, poprzez gotowanie i liofilizację, aż po pakowanie i finalną dostawę.

W naszym zakładzie liofilizujemy żywność przygotowaną i przebadaną przez nas. W szczególnych przypadkach możemy zaoferować usługę liofilizacji podmiotowi zewnętrznemu. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej, skontaktuj się z nami: info@lyofood.com.

W naszej ofercie znajdują się produkty w jednostkowych opakowaniach. Mamy jednak techniczną możliwość spakowania produktu do zbiorczego opakowania. Jeśli jesteś tym zainteresowany, skontaktuj się z nami - info@lyofood.com. Ustalimy szczegóły i przygotujemy dla Ciebie indywidualną ofertę.

Liofilizacja to metoda utrwalania żywności polegająca na pozbawianiu jej wody w relatywnie niskich temperaturach w warunkach obniżonego ciśnienia. Proces pozwala zachować oryginalny kształt, teksturę oraz 97% naturalnych witamin i składników odżywczych oraz znacząco obniżyć wagę gotowego posiłku.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Podstawowa różnica polega na sposobie pozbywania się wody z danego produktu. Liofilizacja pozwala usunąć aż 98% wody z żywności, podczas gdy suszenie usuwa ok. 70-80%, dzięki czemu produkty liofilizowane mają znacznie dłuższy okres przydatności do spożycia.

Eliminating gluten and other allergens is made possible by using the best quality ingredients, developing strategic production schedules and paying the utmost attention to hygiene. All gluten-free products are packed on an isolated line to prevent cross-contamination. As an innovative company, we also operate an in-house laboratory where we examine dishes to guarantee they are entirely safe for the consumer. In addition, each production batch of each dish is individually tested for the presence of gluten.

Wyeliminowanie glutenu i innych alergenów jest możliwe dzięki wykorzystywaniu najlepszej jakości składników, opracowywaniu strategicznych harmonogramów produkcji i przywiązaniu najwyższej wagi do zasad higieny. Wszystkie produkty bezglutenowe pakowane są na wyizolowanej linii zapobiegającej zanieczyszczeniom krzyżowym. Jako innowacyjna firma prowadzimy również własne laboratorium, w którym kontrolujemy dania, by mieć pewność, że są one w pełni bezpieczne dla konsumenta. Ponadto każda partia produkcyjna każdego dania jest osobno poddawana testom na obecność glutenu.