DE EN FR ES PL

Niesamowite owoce #6 Acerola

Listopad 09, 2017

Niesamowite owoce #6 Acerola

Owoce aceroli wyglądem przypominają maleńkie, rajskie jabłuszka. Są kwaśne nie bez powodu. Acerola to najbogatsze źródło witaminy C wśród owoców. Wzmacnia organizm i mobilizuje komórki do walki z bakteriami i wirusami. Największe stężenie witaminy znajdziemy w owocach jeszcze zielonych, niedojrzałych. Jesień już trwa, zima jest za zakrętem. Naturalne sposoby i preparaty są nam bliskie, pomogą przetrwać ten czas w zdrowiu, z energią. Co takiego jeszcze ma w sobie acerola?
 
Kwaśne, znaczy zdrowe.

Wszechstronna witamina C jest nam potrzebna na co dzień. Ta naturalna, pochodząca z owoców i warzyw, zawsze będzie lepsza, ponieważ nigdy nie występuje samodzielnie. W aceroli poza witaminą C znajdują się inne substancje, bardzo cenne karotenoidy i antocyjany, które są bardzo silnymi przeciwutleniaczami. To właśnie synergicznie występujące w naturze składniki, tworzą najlepiej przyswajalne i najkorzystniej działające „koktajle” zdrowia.


Wiśnia z Barbados.

Nazwa brzmi egzotycznie, odnosi się do aceroli, uprawianej w tropikach. Jej krzewy rosną na południu Ameryki Północnej, w Ameryce Środkowej i północnej części Ameryki Południowej. Jest rośliną wiecznie zieloną, której maleńkie owoce są szeroko wykorzystywane w różnych gałęziach przemysłu. Kwaśny miąższ kryje w sobie bogactwo witamin korzystnie działających na nasze zdrowie.


Wyjątkowa moc witalności.

Witamina C to czysta energia. Acerola ma jej pod dostatkiem. Wspomaga odporność organizmu, jest naturalnym przeciwutleniaczem. Ma pozytywny wpływ na regulację pracy układu krążenia, obniża ciśnienie, a tym samym ryzyko udaru mózgu, zapobiega powstawaniu blaszek miażdżycowych. Od lat jest przedmiotem badań w kierunku działania antynowotworowego. Silne kości i sprawne stawy, także wykorzystują witaminę C do prawidłowego formowania nowych komórek. Przy ogólnym osłabieniu, braku apetytu czy apatii, w pierwszej kolejności trzeba się ratować witaminą C.


Oczy szeroko otwarte.

W aceroli znajduje się ogromna ilość innych przeciwutleniaczy. Beta-karoten także wzmacnia odporność i zapobiega chorobom serca. Ma ogromne znaczenie w zapewnieniu zdrowia narządu wzroku. Wysoka zawartość antocyjanów doskonale wpływa na układ sercowo naczyniowy. Mają one działanie przeciwzapalne, antyalergiczne i antynowotworowe. Eko proszek LYO Acerola, dzięki procesowi liofilizacji, odznacza się bogactwem wartości odżywczych prosto z natury. To 100% aceroli, której działanie jest wszechstronne dzięki wyjątkowej mieszance witamin, minerałów i przeciwutleniaczy.

Rolnictwo-ekologiczne


Warto spróbować.

Każdy składnik odżywczy ma określoną wartość i wywiera wpływ na organizm, który go przyswaja. Krótko mówiąc – „jesteś tym, co jesz”. Nie ma tu żadnej przesady. Może jednorazowe szaleństwo i zjedzenie całego, tortu z maślanym kremem, pełnego cukru, jeszcze nikogo nie zabiło, ale zawsze niesie z sobą konsekwencje. Efekty naszej diety mogą być od razu zauważalne, lub działać w dalszej perspektywie czasu. Jesienią i w czasie zimy, kiedy pogoda pozostawia wiele do życzenia a słoneczko nie rozpieszcza, szczególnie ważne jest to, co znajduje się na talerzu. Kiedy barak nam energii, często pomagamy sobie kofeiną, lub „czymś słodkim”. Kiedy jest zimno, częściej wybieramy tłuściejsze dania. Proponujemy zmianę tych nawyków żywieniowych, bez ryzyka, tak na próbę, a co Wam zależy?! Zamiast kawy, albo poza nią 😉, bo bez kawy ciężko, proponujemy zielone smoothie albo koktajl witaminowy. Wzbogacajcie dietę naturalnymi eko proszkami LYO, aby poczuć zmianę w organizmie. Naturalne witaminy w owocowych i warzywnych eko proszkach LYO działają jak zastrzyk czystej energii. Proces liofilizacji opracowany przez LYOFOOD, zachowuje cenne witaminy i właściwości mineralne. Eko proszek LYO Acerola, to doskonałe źródło czystych substancji odżywczych. Już jedna łyżka eko proszku LYO Acerola dziennie, dodana do owsianki, smoothie czy koktajlu, skutecznie dostarczy komórkom związków, których potrzebujemy.

All images and text: © LYOFOOD press materials





Zostaw komentarz