Sean Villanueva O'Driscoll i ogromna komora naszego liofilizatora. Siedziba LYOFOOD.
Z wielką przyjemnością prezentujemy trzy pierwsze dania z wyjątkowego menu. Opracowywane i gotowane razem z naszymi ambasadorami - naszymi przyjaciółmi.
Każde z nich jest wyrazem indywidualnego smaku, preferencji żywieniowych i osobowości. Są one w 100% naturalne i wykonane wyłącznie z wysokiej jakości składników.
To, co je wyróżnia, to fakt, że tak jak każde kolejne danie z tego menu są wspólną własnością LYOFOOD i ich współtwórców. Chcemy, aby nasi przyjaciele mieli sprawiedliwy udział w dochodach pochodzących z produktów, które wspólnie stworzyliśmy.
Jak działa projekt - LET’S COOK SOMETHING UP
1. Burza mózgów
Zaczynamy od spotkania z wybranym ambasadorem, aby wspólnie przedyskutować jego kulinarne pomysły.
Są to ludzie pełni pasji, dla których dieta to świadomy wybór. Każdy z nich jest indywidualistą, ma inne podejście do odżywiania, potrzeby z tym związane i pomysły na idealny liofilizowany posiłek. Nie oceniamy. Chcemy, by ich życzenia stały się rzeczywistością.
1. Kreacja
Następnym krokiem jest wspólna praca nad recepturą, aby jej finalna wersja jak najlepiej odzwierciedlała osobowość współautora.
To właśnie jego smak i preferencje żywieniowe będą definiować skład posiłku. W Menu Ambasadorów chodzi o współpracę i partnerstwo, ale też o indywidualizm.
1. Magia
Na koniec tworzymy próbną partię nowego produktu, która jest wielokrotnie testowana przez nas i naszych ambasadorów.
Po zatwierdzeniu posiłek trafia do produkcji – gotujemy go, liofilizujemy i pakujemy.
1. Sensacja
Kiedy posiłek jest gotowy do wprowadzenia na rynek, rozpoczynają się promocja i działania sprzedażowe.
Posiłek i receptura stają się współwłasnością LYOFOOD i ambasadora, który otrzymuje tantiemy od każdej sprzedanej sztuki.
# 1
nettle currySean Villanueva O'Driscoll
To mogło być klasyczne wegańskie curry, ale... to jest Sean, więc musieliśmy umieścić pokrzywy, które uwielbia, usunąć ziemniaki, których unika, dodać trochę mleka kokosowego i tyle warzyw, ile zostało w naszej lodówce.
Kluczem są aromatyczne zioła i przyprawy, takie jak kurkuma, nasiona kolendry, liście kolendry, kumin, czosnek, imbir i trawa cytrynowa.
Sean Villanueva O'Driscoll jest zawodowym wspinaczem, naszym ambasadorem i niedawno zadebiutował jako reżyser filmowy przełamując konwencje kina górskiego filmem "Adventures of Dodo".
Jego pasją jest wspinaczka na wielkich ścianach skalnych, najlepiej w dzikich i odosobnionych miejscach. Jego wyprawy w trudno dostępne zakątki wielokrotnie robiły wrażenie na międzynarodowej publiczności i w środowisku alpinistycznym. Poświęcenie i wytrwałość w docieraniu do odległych, dziewiczych ścian oraz czysty styl, stawiają Seana jako wzór do naśladowania dla wielu
Słodkie smażone jabłka i tradycyjnie chrupiąca kruszonka, przywodzą na myśl czas spędzony z dziadkami.
Choć sam o sobie tego nigdy nie powie jest również żywą legendą i mentorem dla nowych pokoleń słoweńskich alpinistów. Marko dokonał wielu z pierwszych przejść w Karakorum i Himalajach za co otrzymał łącznie już cztery nagrody Piolet d'Or. Dla Marko w alpiniźmie styl jest ważniejszy niż szczyt, w życiu natomiast prostota jest dla niego ideałem i ostecznym wyzwaniem.
Na dużych wysokościach przeżuwanie i przełykanie to często nie taka prosta sprawa – alpiniści wiedzą o tym lepiej niż ktokolwiek inny. To właśnie opowieści Mathieu Maynadiera zainspirowały nas do prac nad nowym daniem… A gdyby tak stworzyć posiłek, który byłby niezwykle łatwy w spożyciu i jednocześnie odpowiednio kaloryczny? Brzmi jak kwintesencja linii LYO EXPEDITION.
Purée ziemniaczane i starannie dobrane sery okraszone sosem Worcester własnej receptury. Mesdames et Messieurs, przedstawiamy Mash&Cheese według Mathieu Maynadiera. On gotował, my liofilizowaliśmy.
Mathieu Maynadier, jest pełnoetatowym alpinistą, doświadczonym ski alpinistą i profesjonalnym przewodnikiem górskim.
Mathieu zaczynał jako ski alpinista. Szybko został powołany do reprezentacji Francji dzięki czemu z sukcesami zaczął rywalizować na międzynarodowym poziomie, zdobywając srebrny medal na Młodzieżowych Mistrzostwach Europy, a także dwa tytuły mistrza kraju. Następnie w poszukiwaniu nowych wyzwań, zanurzył w świecie alpinizmu.