Kolejna relacja z pokładu łodzi Maewan, której kapitanem jest Erwan Le Lann. Dla załogi codzienność i rutyna, a dla nas porcja ekstremalnych przygód i spełnionych marzeń!
Simon Gietl i Vittorio Messini wytyczyli nową drogę - Shiva’s Ice, podczas swojego pierwszego wejścia na Shivling (6543m) w Indyjskich Himalajach.
Dołącz do Strefy Relaksu LYO CULTURE Club na Festiwalu Górskim im. Andrzeja Zawady w Lądku-Zdroju!
Nasz nowy projekt otrzymał nagrodę OUTDOOR Industry Award 2017 w niemieckim Friedrichshafen, podczas tegorocznej edycji międzynarodowych targów branży outdoorowej. Czym zaskoczyliśmy jurorów?
Żywność jest kluczowym elementem naszego życia, dlatego powinniśmy upewnić się, że jest zdrowa, bezpieczna i wolna od szkodliwych substancji. Dowiedz się więcej, co oznacza termin żywność ekologiczna.
Na śladach Funhogsów, wspinając się drogą Californiana na Fitz Roy w Patagonii.
"Liofilizowane jedzenie jest lekkie, co bardzo ułatwia użycie. Waga zmniejsza się nawet do 90% od oryginalnego produktu. Ale jak to się dzieje?"
Wszystko zaczęło się w latach 90., kiedy inżynier z Polski wpadł na pomysł liofilizacji szczypiorku rosnącego na polu za jego domem. Jeśli udaje się z osoczem krwi to powinno też się udać z warzywami...